Bisonblog

Samhälle, internet, media

Spotify-samarbetet med Facebook klart

Den 25 maj i år skrev jag för första gången om ryktena kring Spotifys samarbete med Facebook och ikväll lanserades det officiellt under utvecklarkonferensen f8 där både Facebooks CEO Mark Zuckerberg och Spotifys vd Daniel Ek deltog. Här är promotion-filmen för samarbetet:

När det gäller funktionalitet verkar det inte vara några större skillnader mot det som Parmy Olsen på Forbes spekulerade i innan sommaren. Det handlar framförallt om att ”I Facebook ska användarna kunna visa sina vänner vilka låtar de lyssnar på just nu, vilka spellistor som de gjort och vilka låtar de lyssnat på historiskt” som Fredrik Sjöshult på Expressen skriver. Till det kommer några ytterligare sociala funktioner.

På Los Angeles Times teknikblogg skriver Nathan Olivarez-Giles:

Spotify doesn’t launch inside of Facebook, but rather the Spotify desktop app launches, and a new message will pop up in that user’s Timeline and Ticker as well.

Relaterade inlägg:

Föregående

”There’s not gonna be one new solution”

Nästa

En pilot framför ridån

2 kommentarer

  1. Hej hej!

    Så du är utbildad Journalist? Var gick du din utbildning och vad jobbar du med i dagsläget?

  2. Allt om min bakgrund hittar du på min LinkedIn-sida som är länkad här till höger. Just nu jobbar jag på Sveriges radio med den nya webbaserade nyhetskanalen Alltid Nyheter.
    http://www.linkedin.com/pub/0/806/21b

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén