Åsa Erlandsson Tidskriftspodden

Om du är intresserad av ett samtal om dynamiken mellan en journalist och dess intervjupersoner, om hur enkelt kontrollerade rykten tar fart och sprids av etablerade medier och vad det innebär att Polisens kommunikationsavdelning är större än de största dagstidningarnas redaktioner. Ja då kan det senaste avsnittet av Tidskriftspodden vara intressant för dig (lyssna direkt här nedan, eller i din poddspelare).

Jag besöker Åsa Erlandsson, journalist och författare, hemma i hennes kök för en givande diskussion om vad det är som driver henne och vilka egenskaper som krävs för att få vanligtvis medieskygga personer att vilja berätta sin historia för henne.

Mest uppmärksammad är Åsa antagligen för sin bevakning av skolattacken i Trollhättan som hon både rapporterat om i rollen som redaktör på tidningen Svensk Polis, men också i den egna boken Det som aldrig fick ske. Hon vann klassen Årets berättare i Stora Journalistpriset 2017 och var även nominerad till årets tävling.

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: