”Svärjevännerna” vågar inte kritisera utlandsveteranerna

Det är fascinerande hur få av oss veteraner som möts av kritik från ”Svärjevänner”. De inser väl att det är omöjligt att vinna en sådan diskussion och försöka kalla oss landsförrädare.

Mannen, myten, legenden – Överste Ulf Henricsson sluter nu upp bakom Veteraner mot rasism och främlingsfientlighet i vårt upprop.

”Har man som vi upplevt hur nationalism, invandringsfientlighet, rädsla och okunnighet skapar dödliga konflikter är det ganska självklart att ställa upp mot den sortens krafter. Uppropet präglas av vad svenskar i allmänhet tycker, inte minst de som varit ute och upplevt att de allra flesta människor är hederliga, ärliga och uppriktiga”, säger Ulf Henricsson till Dagens Nyheter.

Det är också fascinerande hur få av oss veteraner som möts av kritik från ”Svärjevänner”. De inser väl att det är omöjligt att vinna en sådan diskussion och försöka kalla oss landsförrädare eller liknande.

Tvärtom är det Sverigedemokraterna inklusive den ryssfinansierade extremhögern som är de riktiga landsförrädarna. De har kämpat under många år nu med att svartmåla Sverige och fått resten av världen att betrakta oss som en nation i krigstillstånd. Där är profiler som Ann Heberlein, Katerina Janouch och Hanif Bali extra framgångsrika då de byggt en bro mellan de riktiga extremisterna och ganska vanliga väljare med missnöjeskänslor. De har helt enkelt gjort det enklare för ”vanliga människor” att bli anhängare till extremister.

Detta trots att Sverige är en av världens starkaste demokratier med en av världens mest välmående befolkning och som hamnar i toppen på i princip alla rankingar värda namnet som gäller välfärd, trygghet, utbildning etc.

Problem finns såklart och de ska lösas genom samarbete och tydliga framtidsvisioner, inte genom tillbakagång, hat, rädsla och fega näthatare i mysbyxor och foppatofflor.