Så kan du också jobba lika effektivt som medierna

I min första krönika för Resumé Insikt försökte jag beskriva något jag tänkt på länge, men aldrig riktigt summerat eller skrivit om.

I min första analystext för Resumé Insikt försökte jag beskriva något jag tänkt på länge, men aldrig riktigt summerat eller skrivit om. Jag har inte heller sett så många andra fördjupa sig i vad som kan tyckas vara en självklarhet – slimmade redaktioner är ofta experter på att snabbt, effektivt och snålt hantera stora mängder information och kommunikation.

Du kan läsa hela texten på 6000 tecken hos Resumé Insikt

Här är en av de fem punkterna som jag presenterar i slutet av texten:

”Har du varit på en redaktion någon gång? Ibland får jag känslan att en del tror att en redaktion är lite som ett eget väsen och med betydligt mer komplexa sätt att jobba än hur det faktiskt ser ut i praktiken. Olika medier organiserar förstås sina redaktioner på lite olika sätt, men gemensamt är att de alla bygger på flödeshantering, och ofta har olika roller med specifika stolar eller skrivbord. På större mediers redaktioner brukar den så kallade desken vara i centrum, med ämnesredaktionerna placerade i “hastighetsordning” runt om. Ju snabbare flöde och tid från start till publicering, ju närmare desken är man placerad. När jag har hoppat in och jobbat på olika redaktioner har det ibland tagit så kort tid som några timmar att förstå och börja jobba i det flöde som just den redaktionen jobbar efter. Jag kan inte säga samma sak om alla andra arbetsplatser jag varit på inom näringslivet och offentlig sektor.”