Jag deltar i uppropet mot rasism, tillsammans med över 200 utlandsveteraner

”Vi veteraner vet av egen erfarenhet att det inte är den etniska blandningen som skapar konflikter. Det är extremister som utnyttjar och underblåser motsättningar.”

Idag deltar jag i det här uppropet som initieras av Veteraner mot rasism och främingsfientlighet. Nästa söndag är det val i Sverige. Jag hoppas att du noga tänker över hur du ska rösta, och framförallt hoppas jag ATT du röster, en möjlighet som inte alls är given. Speciellt inte om Sverigedemokraterna och deras extremistiska svans får mer makt i det här landet. 

Ur debattartikeln på DagensNyheter.se.

”Vi veteraner vet av egen erfarenhet att det inte är den etniska blandningen som skapar konflikter. Det är extremister som utnyttjar och underblåser motsättningar. […] Vi veteraner har sett liknande händelseutvecklingar vid konflikter på fler platser runt om i världen. När vi ser främlingsfientliga politiker sätta på sig kostymer och bänka sig i riksdagen blir vi mycket oroade. Vi har sett att det börjar med små grupper av nationalistiska extremister, men att det kan sluta med Srebrenica och fullskaligt inbördeskrig. Vi vill därför uppmana dig som går och röstar den 9 september att tänka till. Tror du verkligen att utmaningar och problem kring bostäder, skola, försvar, sjukvård, kriminalitet, miljö och andra politikområden kommer att lösas genom att kasta ut invandrare? Vi tror inte det.”

Pojkar i Afghanistan. Foto: Henrik Eskilsson, Försvarsmakten
Pojkar i Afghanistan. Foto: Henrik Eskilsson, Försvarsmakten

1 kommentar