Jag vann priser för min kommunikation när jag mådde som sämst

Jag har aldrig ens varit nära självmordstankar, men beskrivningen av ”Peters” situation och hans jobb på en kommunikationsbyrå är inte obekant.

Jag har aldrig ens varit nära självmordstankar, men beskrivningen av ”Peters” situation och hans jobb på en kommunikationsbyrå är inte obekant. För mig blev det medicinering för att komma upp till ytan och sedan jobbyten för att stanna kvar ovanför den. Det värsta var att jag vann priser för min kommunikation när jag mådde som sämst.

Jag lärde mig mycket på den erfarenheten. Framförallt förstod jag vad som krävs för att inte behöva må lika dåligt som ”Peter” gjorde. Men alla som nosat på den berömda väggen vet att det lämnar spår som inte försvinner.
Ta hand om dig. Nu kommer våren snart.

Söndagslänkarna. Varje söndag publicerar jag några av de länkar jag samlat på mig under den senaste veckan. Vill du ha ett automatiskt mail i din inbox med inläggen kan du registrera dig här. Här kan du läsa alla tidigare söndagslänkar.

Jobbstressen blev Peters död

”Efter byråfusioner, nedskärningar och chefsbyten blev han sjukskriven för utmattningssyndrom. En månad senare tog Peter sitt liv. ”

Byrån svarar: Vi visste inte att det var så allvarligt

Information från Vårdguiden 1177 om självmord:
Funderar du på att ta dig liv? Här finns information för dig.

Martin Jönsson: Facebook tvingas dra undan mattan för sin egen lönsamhet

”Vad är Facebook? Just nu finns det två parallella svar. Dels det som Mark Zuckerberg vill att bolaget ska vara, dels det som orsakar bolagets problem.”

Facebook Forces NYT to Quietly Delete Unflattering Reference to Sheryl Sandberg

”The New York Times offers powerful third parties the ability to edit away–that is, to delete from the internet–unfavorable coverage appearing in the paper of record’s online edition. One such entity afforded the privilege is Facebook. And this has legal experts raising antitrust concerns.”

Kan medlemskap rädda Facebook och därmed internet? Och Zuckerberg.

”Medierna har i sitt ointresse för strategiska nätfrågor mer bidragit till att förstärka de problem som nu visat sig. De är ju en del av detta som gett redaktionellt utrymme åt aktörer som medvetet missbrukat plattformarna och dess logik.”

Mark Zuckerberg finally says ’I’m sorry’ in newspaper ads around the globe

”Mark Zuckerberg is sorry about that whole Cambridge Analytica mess. So sorry, in fact, that he took out full-page ads in newspapers around the globe on Sunday to ”promise to do better for you.”

Experter: Livet på jorden starkt hotat

”Experterna varnar för att fiskbestånden i östra Indiska oceanen och västra Stilla havet kommer att vara utfiskade inom 30 år, och att hälften av alla arter av fåglar och däggdjur i Afrika kan gå förlorade till 2100.”