Shim – den svenska psykologi-appen som blir din kompis

Vid första anblick känns Shim nyskapande, speciellt när den kopplar samman dig med vänner och familjemedlemmar och hjälper dig att stärka dina relationer, ibland bara genom tankekraft.

Den nya svenska appen Shim har precis lämnat beta-stadiet och har fått stor uppmärksamhet tack vare både spännande nytt gränssnitt och forskningsbaserat angreppssätt.

Shim fungerar som en virtuell kompis som både hjälper dig att lära känna dig själv samt kan stärka dina relationer till vänner och familj. När man använder appen är det lätt att börja tänka på filmen Her med Joaquin Phoenix, där huvudpersonen lever ett liv som helt kretsar kring kommunikationen med en bot.

Både i filmen Her och med appen Shim så ”pratar” man med en digital vän som ställer frågor och hjälper en på olika sätt. Framtidens virutella terapeut eller bara en kul grej? Oavsett känns det som att det Shim gör är nyskapande, speciellt när den kopplar samman dig med vänner och familjemedlemmar och hjälper dig att stärka banden till dessa.

Nedan ett kort klipp från när jag började använda appen.

Psychology app Shim screenshots

 

1 kommentar