Så var The Conference 2016

Årets The Conference i Malmö var som vanligt riktigt bra. För mig fungerar konferensen som lite av en temperaturmätare och en start på ”läsåret”. Mycket av det som sägs där återkommer jag ofta till under resten av året.

På min blogg hos Di Digital har jag skrivit ett inlägg som summerar några av tankarna och referenserna som dök upp under de två dagarna. Kortfattat: Det kan gå riktigt illa om vi inte hittar sätt att vinna tillbaka varandras förtroende och skapa strukturell empati i våra samhällssystem.

Läs hela inlägget här.

”Det är allvar nu. Vi måste hitta nya vägar för att bygga våra hus, utbilda våra barn, kommunicera med varandra, äta vår mat, köra våra bilar och omvärdera många av de världsförsämrande aktiviteter hela västvärlden sedan länge vant sig vid. Vi måste återerövra definitionen av vad det innebär att vara ett samhälle och vilken roll vi som individer ska ha i det.

Digitaliseringen är en förbannelse och en förlösande välsignelse. Den ger utrymme åt populismen och att mobilisera faktaresistenta åsiktsbubblor likväl som den skapar utrymme för global samverkan och empati.”