”Trots att tusentals svenskar redan börjat spela är det först idag som den globala spelsuccén Pokémon Go lanseras i Sverige. Det som ser ut som en hypersnabb framgång från ingenstans har i själva verket varit en 20 år lång resa med två knutpunkter i form av John Hanke och Satoshi Tajiri.”

Läs mitt inlägg hos Di Digital om resan som ledde fram till hur hjärnan bakom Google Maps och spelkreatören bakom Pokémon skapat en världsuccé för mobilspel och satt mängder av rekord i form av antalet användare och nedladdningar.

Di Digital: Två personer och 20 år som skapade Pokémon-succén.

pokemon

 

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: