Följ med mig och Jasmin till Rebel & Bird

Fredrik Wass och Jasmin Yaya (Foto: Pelle Sten)
Fredrik Wass och Jasmin Yaya (Foto: Pelle Sten)

Igår blev det officiellt att jag lämnar jobbet på Intellecta Corporate för att börja på byrån Rebel & Bird. Och inte nog med det, min supersmarta kollega Jasmin Yaya följer med. Vi har jobbat i flera projekt tillsammans under åren på Intellecta, och nu får vi chansen att fortsätta jobba ihop på en av de mest spännande byråerna i Sverige.

Varför Rebel & Bird?

För att det är en byrå som ser på både sitt eget erbjudande och sin egen personal på ett modernt sätt med lösningar i framkant på utvecklingen. Kunder som Spotify, King och iZettle profilerar förstås byrån, men för den som träffat någon av medarbetarna så framgår det snabbt att det även finns något mer än bara en häftig kundlista och spännande uppdrag. Som utomstående upplever jag att det finns en stark byråkultur och och en idé om hur kommunikation och marknadsföring bottnar i produkt- och tjänsteutveckling för att skapa tillväxt samt hur byråns interna processer måste se ut för att lyckas. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från både medie- och byråbranschen men också lära mig massor. Som vanligt alltså.

Vad lärde jag mig på Intellecta Corporate?

Jag började på Intellecta hösten 2013, det vill säga för snart 2,5 år sedan. I byråtid är det vare sig jättekort eller jättelång tid, men jag har hunnit lära mig otroligt mycket, framförallt av alla de generösa och prestigelösa medarbetare som jobbar där. Jag har också fått uppleva en stor bredd i uppdragen och fått jobba med kommunikation på den absolut högsta strategiska nivån i stora organisationer å ena sidan, och rent operativa uppgifter som skribent eller redaktör i löpande redaktionell produktion, å andra sidan. Att ha fått vara med och gjort en digital förflyttning av Sida:s tidning OmVärlden (med spridningsoptimering, longread-satsningar, podcastlansering och annat) tillhör nog ett av de projekt jag lärde mig mest av. Att tillsammans med Jasmin fått ta fram metoder för att kartlägga kommunikation ur ett genusperspektiv har varit en annan höjdpunkt. Jag har fått göra saker jag aldrig gjort förut och lärt mig saker nästan dagligen. Sen finns det andra projekt som jag inte kan berätta om, och som varit spännande för dess strategiska tyngd.

Vill du följa med?

Följ mig, Jasmin Yaya och Rebel & Bird framöver på www.rebelandbird.com och @rebelandbird på Instagram. Jag heter som vanligt @bisonblog på Twitter och Instagram och Jasmin Yaya heter @jasminyaya.