Cool visualisering av digitaliseringen – och två nya medarbetare sökes

Digitalasverige.se

En ganska cool grej som hände idag var att Digitaliseringskommissionen släppte sajten digitalasverige.se, en plats där mängder av datakällor och aktörer som representerar den svenska digitaliseringen samlas. Gå in och själv klicka runt, ganska smutt ju.

Det som också är cool är att mina kollegor på Intellecta Corporate varit med och byggt sajten och visualiseringen. På vår blogg kan du läsa lite om hur det gick till att bygga sajten, bakom kulisserna: Så är tillståndet i den digitala nationen.

Och på måndag släpper vi årets upplaga av Twittercensus – den största kartläggningen av svenska Twitter, signerad min kollega Hampus Brynolf, som ännu en gång lyckats trixa med Twitters API-begränsningar för att kunna processa enorma mängder data.

Förresten, känner du en duktig webbutvecklare eller en briljant digital formgivare så hojta åt mitt håll. Just nu söker vi nämligen efter nytt folk till byrån. Som du ser ovan så finns det ganska roliga projekt att jobba med hos oss, dessutom jobbar vi med kunder som till exempel Regeringskansliet, Umeå universitet, Sveriges Radio, Ica, Vasakronan, Audi, Saab och Strålsäkerhetsmyndigheten med flera. Den som börjar jobba hos oss får dessutom hänga med det här gänget hela dagarna. Bara det är ju en tillräcklig anledning att söka sig till Intellecta.

1 kommentar