De är Sveriges hetaste digitala entreprenörer

Under sommaren och hösten har jag varit huvudansvarig för juryarbetet med att utse årets hetaste digitala entreprenörer för Internetworlds räkning. Tidningen rankar för åttonde året i rad ett gäng intressanta och spännande entreprenörer med bolag som ska ha potential att bli internationella och skalbara framgångar. Entreprenörerna bakom företag som Spotify, Videoplaza, Klarna, Izettle, Bambuser och Tictail har alla varit med på listan i ett tidigt skede.

Volumentals grundare Alper Aydemir, Miroslav Kobetski, Rasmus Göransson och Caroline Walerud.
Volumental-grundarna Alper Aydemir, Miroslav Kobetski, Rasmus Göransson och Caroline Walerud.

Årets vinnare är gänget bakom Volumental – en 3d-scanningtjänst för konsumentbruk där användaren med relativt enkel teknik kan både skapa och dela 3d-modeller.

Läs gärna pressmeddelande med svulstiga citat från mig också.

Internetworld.seI år märks det verkligen vilket tryck det är på den svenska startupscenen. Över 200 bolag/entreprenörer fanns med på vår bruttolista innan granskningsarbetet tog vid. Det är mer än någonsin. Samtidigt har nivån höjts betydligt och entreprenörerna själva har riktigt höga ambitioner med sina företag, något som inte alltid varit fallet tidigare. Andra nyheter är till exempel sajten Swedish Startup Space som blivit en samlingsplats för framförallt Stockholmsbaserade aktiviteter och nyheter från startupscenen. Som vanligt är det få kvinnor bland entreprenörerna på listan, trots aktiv hjälp från bland andra Rättviseförmedlingen. Men det tänkte jag återkomma till i ett separat inlägg imorgon.

Så, för att få koll på några av Sveriges mest spännande entreprenörer och digitala tjänster, kolla in Internetworlds entreprenörsranking. Och läs förstås texten om Volumental – årets vinnare.

Här är topp 5 på listan

  1. Volumental
  2. Narrative
  3. Foap
  4. Plotagon
  5. Billogram

Läs mer om resten av entreprenörerna på listan:

1 kommentar