100 miljoner användare i väntan på en intäktsmodell

Det är ett år sedan Facebook köpte Instagram för 1 miljard dollar, och sen dess har inte mycket hänt. Miriam Olsson Jeffery gör en bra sammanfattning av både året som gått och strulet med upprörda användare samt det faktum att Instagram fortfarande inte har dragit in en enda krona i intäkter.

”Tre nya filter, ett par förbättrade funktioner, en djupare integration med Facebook, användarstorm efter ändrade användarvillkor och 70 miljoner nya användare. Det är i stort vad som har hänt på ett år.”

Läs Ett år senare – Instagram tjänar fortfarande inga pengar på SvD.se.

Om du vill kan du följa mig på Instagram också.

Instagrams första kontor innan uppköpet av Facebook och flytten till Menlo Park.
Jag tog den här bilen av Instagrams förra kontor vid South Park i San Francisco. Här höll grundarna och ett fåtal utvecklare till innan Facebook-uppköpet och flytten till Menlo Park.

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

2 svar på ”100 miljoner användare i väntan på en intäktsmodell”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: