När journalister gör saker tillsammans

”Insåg alla i publiken att på Internationella kvinnodagen valde arrangören att iscensätta ett samtal med tre äldre män som systematiskt förminskade och förlöjligade mig? Jannes ansiktsfärg steg ytterligare en nyans medan han vrålade och svor och sedan tog samtalsledaren ordet och sa att det var dags att avsluta. Jag såg mig omkring och tänkte på hur rädda alla såg ut. Samtalsledaren som förläget bad om ursäkt och förtydligade; ”Janne är Janne.” Jag hörde ekon från skolgården och mindes killar som slogs, drog en i håret och bråkade. Och så frökens uppmaning till oss tjejer att inte ta det personligt. ”Ni vet ju hur killar i den åldern kan vara. De menar inget illa.”

ur inlägget Gubbväldet på Gräv, av Maria Sveland (nu ligger hennes sida upp igen och jag har tagit bort länken till tidigare pdf-fil som fanns här).
Uppdatering: Nu finns hela inlägget av Maria Sveland även hos Ajour.se.

Uppdatering 2: Täppas Fogelbergs version av händelsen igår känns ju minst sagt nedslående.

”Så där håller det på. Kallabalik och dramatik. Röster och rop. Ståhej och rop. Maria Sveland lämnar tillställningen i Tårar medan en förvirrad Bloggerska, Sofia Mirjamsdotter, ber om en Mikrofon för att hålla ett packat tal till förmån för feminismen. Hon säger att scenen är full av Gubbar, och visst, vare sig Janne, Robban eller jag är några Springchickens, men det är lika många kvinnor på plats.”

Uppdatering 3: Hos Medievärlden har 15 journalister riktat ett öppet brev mot arrangörerna av Grävs-seminariet: Varför attackerades Maria Sveland?

Uppdatering 4: Janne Josefsson är oförstående till det mesta. Här i Expressen:

”Bland annat anklagade Josefsson Maria Sveland för att vägra ställa upp i debatter och göra sig själv till ett offer i media. Han drog även en parallell mellan vissa feminister och fascister. – Jag tänker inte be om ursäkt. Jag sa vad jag tyckte i en debatt och står för det, säger Janne Josefsson.”

Samtidigt visar Marcus Birro återigen upp en i mina ögon skev verklighetsuppfattning i en av sina tweets. (hur är det förresten möjligt att Birro kan klampa i så många klaver och häva ur sig såna extrema drapor igen och igen utan konsekvenser?)

"Har det aldrig slagit Schyman och Sveland att den feministiska backlashen de pratar om kan beror på...de själva?"
”Har det aldrig slagit Schyman och Sveland att den feministiska backlashen de pratar om kan beror på…de själva?”

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

13 svar på ”När journalister gör saker tillsammans”

  1. Varför kan inte Birro ha rätt? Jag ser inget märkligt i hans fråga. Är den hatisk, antifeministisk eller ej PK? Vad menar du? Sen glömde alla kritiker att Britt-Marie Matsson var med på scenen men hon tycks ha suddats ur av MS fanclub.

        1. Varför är det synd om Daniel? Jag tror eventuellt att det kan ligga något i det Birro skriver. Är det synd om mig också?

  2. Hur kan man hålla med Birro när varken Sveland eller Schyman gjort någon illa? Löjligt.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: