#Blogg100 – Andra sommaren

För ungefär ett år sedan startade jag ett eget litet projekt. Jag ville utmana mig själv att skriva minst ett inlägg om dagen i 100 dagar. Jag skrev bland annat:

Fredrik Wass
Vad har jag gjort? 100 dagar i rad? Really?

”Det sägs att det är de första 100 dagarna som avgör hur bra en chef eller ledare har lyckats och kommer att lyckas i framtiden. Det som sätter avtryck helt enkelt. Jag är dock ingen ny president eller partiledare. Jag är blott en skribent som försöker hålla liv i en blogg, men från och med idag ska jag blogga här på Bisonblog varje dag i 100 dagar i rad. Det är i alla fall mitt mål. Mikrobloggandet och statusuppdateringarna avlöser varandra i en strid ström. Är bloggandet på dekis? Är de längre inläggen och analyserna bortglömda till förmån för korta och snärtiga oneliners med kommentarer om samtiden?”

Gensvaret blev stort. Mängder av bloggare tog sig an utmaningen. De ville också inspirera och bli inspirerade. De ville också öppna en dörr till den där rösten och det där uttrycket som kanske somnat in litegrann. De ville hitta tillbaka till den känsla som var orsaken till att de började bloggade från början. Och resultatet blev många bra inlägg, fler besökare, fler kommentarer och helt enkelt ett bättre bloggliv.

Men det var då.

Nu är det dags för #Blogg100 – Andra sommaren. Ja det är slutet av januari just nu, men om du hoppar på utmaningen så kommer det vara vår och snart sommar när du är klar. Är du redo att utmana dig själv tillsammans med mig och hoppa på bloggtåget igen?

ANMÄL DIG HÄR (har skapat ett formulär då det blev ohållbart att hålla reda på alla anmälningar manuellt). Den här gången ska jag försöka hålla lite bättre koll på vilka som ansluter så att vi kan fira vår gemensamma seger efter de 100 dagarna.

Uppdatering: Startfältet i årets #Blogg100  

Regler för #Blogg100 – Andra sommaren

 • #Blogg100 startar onsdagen den 23 januari 2013
 • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
 • Tagga varje inlägg med taggen #blogg100
 • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara. (Ett inbäddat youtubeklipp är också ett inlägg).
 • Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.
Tips: Tänk lätt och snabbt, snarare än tungt och svårt. När du tvingas publicera många inlägg i följd kommer de längre texterna och analyserna att dyka upp automatiskt efter ett tag. Det är det som är vitsen med #blogg100.
Lycka till och tipsa gärna andra som du tycker borde hänga med!

 

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

780 svar på ”#Blogg100 – Andra sommaren”

 1. för fundera litegrann. Har en känsla av att en hel del av inläggen blir länkar till min inlägg jag gör på Bagisbloggen. Annars tror jag inte jag pallar.

 2. Precis vad jag behövde. Blev utbränd av näthatet och uthängandet långt innan det blev så synliggjort som det är nu. Hopplöst personlig. Försöker alltid hålla en stringent linje men det brukar spricka på rad två. Har längtat efter att börja om så tack för utmaningen. Skriver om politik i Landskrona och världen och så ögonblicksbilder från ön Hven där jag bor. Jag är med.

 3. Kommer att plocka upp min blogg som jag inte skrivit på sedan januari 2012. Den skapades för att dokumentera mina tankar när jag flyttade till Indien för att arbeta där i ett år. Bra val av utmaning och lagom längd. Ska bli spännande att se vad det genererar.

 4. Äntligen en spark i baken. Från noll till hundra. En redig utmaning som inte får missas!

 5. I’m in! Gifter mig om 213 dgr, och bloggar en del om bröllopet och träningen inför det. Så behöver denna för att uppdatera för mig själv, att kunna läsa tillbaka om vår väg fram till bröllopet. Så 100dgr av 213dgr borde väl hjälpa mig att blogga även de sista 113.

 6. Pingback: Jonk – #Blogg100
 7. Gillart! Men hur gör ni för att HINNA? Jag hinner inte ens knappt med min Reader, hur hinner ni med att jobba, hänga me, microblogga och macroblogga om ni ska hinna leva oxå? Vill oxå hinna allt… Mitt topic kanske e givet. Men på riktigt, hur hinner folk?

 8. Jag hade precis börjat svaja i om jag skulle dra igång en 30-dagars bloggutmaning eller inte…. och så ramlar jag på det här på Nikkes blogg.

  Så, jag höjer insatsen och är på!

 9. Fan. Dags att damma av den gamla lådan där jag en gång i tiden sparade det allra finaste. Förra gången vågade jag inte sparka igång etui.se igen men har hört att 2013 är året det händer.

  Och om jag redan i år hunnit få igång träning, slutat snusa och börjat sova mer så borde väl ett inlägg om dagen vara som en sommarbris.

  Den som inte lyckas hela vägen har ändå alltid försökt.

 10. Läste precis om det här i en annan blogg (Himmel & Ord, Jenny finns högre upp i listan), och eftersom jag försöker få liv i bloggen och nästan ha lyckats med ett inlägg om dagen sista veckan så hoppar jag på tåget här.
  Dagens post blev dessutom publicerad innan jag läste om detta 🙂

 11. Enkelt vara med här, då jag redan är med i 365 foton 2013 – en utmaning att helst varje dag publicera något ur den fastställda temalistan. Bara att lägga till taggen så är det klart.
  Jag försöker vara lite folkbildande utifrån det tema jag valt för dagen. Det lyckas inte alltid.

 12. För att ha varit någon som strösslade blogginlägg kring mig 2005, så har jag verkligen tappat greppet. Kanske dags att hitta tillbaka till fler ord än vad twitter tillåter? Jag är på.

 13. Vi på Paf är gärna med. Om vi får 🙂
  Vår blogg om snackisar får väl betraktas som en företagsblogg men det spelar väl ingen roll?
  Vi själva tycker den är ganska läsvärd i alla fall och kör på, ett om dagen. Absolut.
  /Mårre (och Anders, än så länge lyckligt ovetande om sitt nya åtagande)

 14. Jag är också med! Bloggar i princip varje dag i vilket fall! Så räcker det att skriva in #blogg100 som etikett? Eller måste man ha det i rubriken till varje inlägg för att det ska synas på Twitter?

 15. Pingback: Lusten | Karamell
 16. Skoj idé. Ja, varför inte. Jag är ju några dagar efter så ska försöka ta igen det då. Oj, men jag ska ju flytta bloggen till ny hosting också. Men skit samma, jag ska vara med 🙂

 17. Pingback: Uber | @jsundlo
 18. Pingback: Kod 100 | Karamell
 19. Ahhh, vad gör jag nu? Hade ju så smart skapat ett koncept där jag drar igång ett nytt tema, med fokus på hållbarhet, varannan onsdag – för att inte ha pressen att skriva. Men det här blir bra.

 20. Pingback: #blogg100
 21. Jag ser detta som en rejäl utmaning. Var mig en flitigare bloggare förut, till skillnad från nu när jag publicerar tre-fyra inlägg i veckan. MEn det ska det bli ändring på 🙂

 22. Pingback: JMW Kommunikation
 23. Pingback: Psst… » JMW
 24. Pingback: Publiceringsplan

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: