Poddandet fortsätter bre ut sig

Som jag förutspådde i januari så verkar 2012 bli något av ett podcast-år. Alla ska podda helt enkelt, och själva tekniken för att göra det måste sägas ha haft ett extremt långsamt genomslag. Podcastingfenomenet har tuggat på lite i skymundan i många år och först de senaste åren när profilerade mediemänniskor börjat podda märks det skillnad även hos de större lyssnargrupperna. Nyligen medverkade jag i ett Studio Ett-inslag om podcasting, producerat av Hanna Nordin. I inslaget berättar bland annat Andres LokkoSigge Eklund, Jenny Strömstedt, Fredrik Wikingsson och Kristoffer Triumf om hur och varför de poddar, och du får följa med bakom kulisserna vid inspelningen av Alex och Sigges podcast.

Några tips om du vill göra ett framgångsrikt podcast-program är att du redan har en målgrupp och en plattform som du tar med till podcastingformatet. Det är några av slutsatserna som kommer fram i inslaget. Det verkar också funka bra att vara två män i medelåldern för att nå ut.


Själv kan jag stolt meddela att Maktministeriet (podden jag gör tillsammans med Josefine Hådell och Julia Skott) har blivit nominerad till Svenska podradiopriset i ett gäng olika kategorier. Så gå gärna in och rösta på din favorit se vilka som nominerats (omröstningen har inte startat ännu).

Inspelning av Maktministeriet

 

2 kommentarer