När webbläsaren blir operativsystemet

Trenden har varit tydlig i många år. Webbläsaren, oavsett vilken skärm du använder den på, blir huvudfönstret för vår digitala tillvaro. När du förr använde Photoshop, Excel eller Word som separata program tillåter snabbare uppkoppling och bättre webbverktyg att du löser samma uppgifter online, via webbläsarens gränssnitt. Jag tänkte på det idag när jag läste om lanseringen av Google och Legos samarbete kring Build – ett experimentprojekt till Google Chrome som gör att du kan bygga lego direkt i webbläsaren.

VentureBeat är lyriska och beskriver det som ”one of the coolest uses of modern browser tech we’ve yet seen”. Prova själv.

Bison LEGO i Google Chrome Build

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: