Vi blev som dom andra

”Twitter i Sverige bestod tidigare av ”teknikfrälsta” och personer som arbetar i mediebranchen. I dag är twitter bredare. Helt nya grupper av användare har hittat dit,” säger Hampus Brynolf.

Imorgon presenteras Twittercensus 2012, den senaste kartläggningen av det svenska twittrandet från Intellecta. Bland annat noterar jag att antalet twittrande svenskar har fördubblats från förra året. Det är nu runt 300 000 som mikrobloggar så det står härliga till (varav 170 000 har uppdaterat sitt konto den senaste månaden). Orden musik och student är idag vanligare än journalist i användarnas personliga presentationer. Hockey och fotboll slår ut journalist i beskrivningen när det gäller nyregistrerade konton.

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

Ett svar på ”Vi blev som dom andra”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: