Klarnas grundare talar ut om New York-incidenten

Veckans affärers Jonas Malmborg har träffat Klarnagrundarna Victor Jacobsson, Sebastian Siematkowski och Niklas Adalberth som beskriver bolagets framgångsresa. Klarna går med vinst sedan fem år och har i snitt ökat sina intäkter med 101 procent per år enligt Veckans affärer. För 2012 beräknas omsättningen bli över 1 miljard. Ingen tvekan om att Klarna är en av Sveriges starkast lysande e-handelsstjärnor.

new-york

En intressant betraktelse är hur Klarnas tillväxt är kopplad till allt högre säkerhetskrav på bankernas betallösningar vilket gör konsumentens tillvaro ganska krånglig med e-legitimationer och olika typer av säkerhetskontroller.

I samma artikel kommenterar Niklas Adalberth incidenten i New York där han och Klarnas Hollandschef Jens Saltin blev anklagade för sexuella övergrepp på en amerikansk kvinna. De blev arresterade och tvingades vara kvar i landet i tre veckor innan utredningen lades ned i brist på bevis.

”Lyckligtvis fanns det hård bevisning i form av övervakningskameror, vittnen och passerkort till hotellrummet som bevisade att hela historien var fullständigt påhittad”, säger Niklas Adalberth till Veckans affärer.

Relaterat på Bisonblog:
Klarna-chefer arresterade i New York
Klarna-chefer frias från misstankar och ärendet läggs ned

 

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: