Bisonblog

Samhälle, internet, media

#blogg100 – första dagen på resten av min blogg

Det sägs att det är de första 100 dagarna som avgör hur bra en chef eller ledare har lyckats och kommer att lyckas i framtiden. Det som sätter avtryck helt enkelt. Jag är dock ingen ny president eller partiledare. Jag är blott en skribent som försöker hålla liv i en blogg, men från och med idag ska jag blogga här på Bisonblog varje dag i 100 dagar i rad. Det är i alla fall mitt mål.

Kan den här mannen blogga 100 dagar i rad?

Mikrobloggandet och statusuppdateringarna avlöser varandra i en strid ström. Är bloggandet på dekis? Är de längre inläggen och analyserna bortglömda till förmån för korta och snärtiga oneliners med kommentarer om samtiden? Jag vet inte. Det jag vet är att #blogg100 i första hand är ett försök inför mig själv. Men vill du hänga på i min utmaning så blir jag jätteglad, för jag har alltid tyckt att det är roligt när man gör saker tillsammans.

Tagga gärna dina inlägg med #blogg100 (både i inlägget och för referens på Twitter) om du också vill starta 2012 med en välfylld och förhoppningsvis bättre blogg än tidigare. Och nej, jag tänker inte skapa några särskilda regler för vad som räknas med ett blogginlägg. Jag hoppas att bloggmoralen är tillräckligt hög, så att det inte BARA blir youtubeklipp och twitter-citat, även om det såklart är okej det med, då och då. Jag börjar idag. Du får börja när du vill. Men sen gäller 100 i rad.

Tänk så här; om vi lyckas med utmaningen kommer det att vara vår i luften när vi är klara. Bara det är ju skäl nog att hoppa på #blogg100.

Passar på att tacka Joakim Jardenberg som i mellandagarna sparkade igång sitt dagliga länktipsande under vinjetten #jjk igen. Uppskattat av många, och ett skäl till att jag åter kände peppen att få fart på bloggen igen.

Uppdatering:
Initiativet har fått bra gensvar, och redan efter någon timmes tid har flera sagt på Twitter att de tänker anta utmaningen. Följ #blogg100-taggen så ser du.

Relaterade inlägg:

Föregående

Så enkelt registrerar du ett trossamfund i Sverige

Nästa

Engelska vs svenska på nätet

22 kommentarer

 1. Jag är med! Bra idé 🙂

 2. Spännande! Jag har själv märkt hur mitt Twittrande liksom urholkat bloggen & plötsligt kännt det som att ”Nä, men det där har jag ju redan twittrat om, jag skiter i att göra ett inlägg på det!”, men nu kickade du igång mig lite här!
  Får se hur jag gör… Lutar åt att haka på!

  /Cattis @catify

 3. Shit vad avis jag blir!

  Kämpar hårt med att komma tillbaka till bloggandet. Har sedan jag startade JAJDO fått en alltför blandad agenda mellan spelutveckling, kommunikationsuppdrag och talaruppdrag. Märker att det påverkar mitt fokus. Dessutom har jag slarvat med nätverkandet under hösten på grund av en lite för full kalender. Hjärnan slöar till rejält och jag märker hur energin inte finns för att låta orden flöda.

  Ser fram emot att läsa dina texter!

 4. Jag är på. Det blir en personlig utmaning då jag också haft svårt att få orden och inspirationen att flöda under det senaste året. Bra med ett mål att få till 100 inlägg.

 5. Jag är absolut med! Har hela julen funderat på hur jag ska få liv och fläkt i bloggen under 2012. Så i kombination med ett nytt tema och nytt bildflöde/tänk blir detta det perfekta sättet att få fart även på orden 🙂

 6. Kul! Vi hänger också på. Lättare med ett mål och en viss press – som sagt!

 7. Jag är också med i utmaningen.

 8. Hej!Jag är med blogga i 100 dagar också. Tycker att det är spännande utmaning och bra för bloggen att hålla den ”flyttande”.Inte minst, det är jätte roligt skriva inlägg och klicka på publicera.

 9. Ahhh det är lockande!!! Återkommer.

 10. Åh detta var vad jag behövde för att blåsa liv i min självdöende blogg. Har länge grämt mig över att jag försummar både den och min egen skrivarlusta. Jag hänger på denna utmaning med start imorgon 26 jan!

34 pingbacks

 1. Mitt i mitt huvud « Lasse Edfast
 2. Omstart nystart start « Fredrik Henriksson
 3. #blogg100 « It's all gonna be fine
 4. Allt för svenska folkhälsan | Träning med Kakbloggen
 5. Med god min mot de hundra #blogg100 | Niclas Holmqvist
 6. 100 dagar – 100 inlägg - Christian Åhs – blogg
 7. Personlighet eller varumärke | Bisonblog
 8. Blogga i 100 dagar | Veckansmiddag
 9. Blogga i 100 dagar, ska det vara så svårt det? | En jävel till farsa
 10. 15 keys to deliver a fantastic keynote presentation on stage — Blog of Ronnestam
 11. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » POPPIG LAXPASTA
 12. #Blogg100 och middag | Granivoren
 13. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Blogga i 100 dagar
 14. HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg » POPPIG LAXPASTA
 15. Kan någon dela mig i 3 delar Tack! » 100 dagar…
 16. Idag börjar jag #blogg100 : Emelie Fågelstedt
 17. #blogg100, dag 1 « Jobb till mig!
 18. Den välmående grisen | Veckansmiddag
 19. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Den välmående grisen
 20. Maktministeriet och #blogg100 « Julia Skott – pangbrud och skjutjärnsjournalist.
 21. Nyttiga ärter kanske botar förkylningen | Veckansmiddag
 22. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Nyttiga ärter kanske botar förkylningen
 23. Tweetupsthlm tog mig tillbaka till framtiden | Bisonblog
 24. Alla hjärtans födelsedag | Bisonblog
 25. Tvång ett förebyggande syfte eller ett förfall? « Dyslektiska irrfärder
 26. Jag föll på upploppet till Blogg100 | Bisonblog
 27. Dag 98 « It's all gonna be fine
 28. Dag 100 « It's all gonna be fine
 29. Resultatet av #blogg100 | Bisonblog
 30. Bisonblog fyller åtta år | Bisonblog
 31. #Blogg100 – Andra sommaren | Bisonblog
 32. Finding your voice after keeping quiet. #Blogg100 here we go. — Blog of Ronnestam
 33. 100 inlägg på 100 dagar – utmaningen #blogg100 :: Anders Abrahamsson | RE:LOVE THE WORLD
 34. Bloggare och kodare åtar sig 100 dagars skriverier | På spaning med Nanok | SVT.se

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén