Från ägandeskap till nyttjanderätt

Blickarna vänds mot Sverige i den här artikeln på Paidconent.org. Den färska undersökningen Svenskarna och internet från .SE konstaterar att nästan 9 av 10 svenskar i åldern 16-25 använder Spotify, och Sveriges roll som hemvist för både The Pirate Bay och Spotify förundrar.

For years through the 2000s, Sweden was basically the world capital of digital piracy, land of The Pirate Bay and many principled objectors to IP legislation. Now, legislation coupled with a homegrown, easy-to-use music product is showing everyone a way ahead. But the move from ownership to access models makes it more crucial than ever that the economics of this new model stack up for everyone in the value chain.


Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

Ett svar på ”Från ägandeskap till nyttjanderätt”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: