Så bygger Studio Total sina kampanjer

Gudrun Schyman och Studio Total
Studio Total hjälpte Gudrun Schyman att bränna 100 000 kronor i Almedalen 2010 (för att manifestera lönegapet mellan kvinnor och män). Jag bevakade händelsen för Makthavare.se.

För att nå ut med ett budskap till tandläkare i Jönköping kanske man först ska göra något riktigt bra i Japan. Så tänker en av Sveriges mest hajpade byrån under de senaste åren, Studio Total. För Internetworlds räkning intervjuade jag vd:n och grundaren Per Cromwell i början av sommaren. Nu finns hela artikeln publicerad på Internetworld.se.

I texten berättar Per Cromwell dels hur Studio Total resonerar kring budskap och påverkan, vilka kanaler som är viktiga och hur begreppen ”målgrupp” ibland kan bli ointressant till fördel för ”alla”. Han beskriver även en del av byråns mest uppmärksammade kampanjer, som Gudrun Schymans pengabål i Almedalen (här ovan), världens största ipod-högtalare för Brothers och Erika Ascot, Malmö Operas fiktiva bloggare som tog en operaföreställning ut i bloggvärlden.

Enligt Per Cromwell handlar Studio Totals framgångsrecept om att våga vara modig. Dels att våga göra något som får uppmärksamhet, men också att våga stå kvar när kritiken kommer.

Det kanske är bättre att tio procent aktivt hatar en, men fler älskar en, i stället för att ­ingen bryr sig. Det handlar om mod. Modet att sticka ut, vara ful och kunna ta kritik. Det man kan hoppas på i ett tufft medieklimat är att man gör något bra av situationen om man ställer sig upp och ropar och alla tittar. Att man säger något tänkvärt eller roligt. Om man ber om ursäkt och sätter sig ner skamset blir det bara misslyckat. Att be om ursäkt är det sämsta man kan göra.

Läs hela artikeln Snack och konflikt ger lyckad kampanj.
Här är en sammanfattning av Studio Totals framgångsrecept.

2 kommentarer