Det tål att upprepas

Elisabeth Höglund står för dagens länkbete med hennes förmaningar i debattartikeln Snart så kan vi inte prata med varandra. Huvudbudskapet är detsamma som generationer av föräldrar har sagt till sina barn: ”Ut och lek”, fast översatt till vuxenvärlden: ”Sluta sitta framför datorn och se till att träffa folk i verkligheten istället”.

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det, men okej, jag kan göra det igen. Forskningen och statistiken visar en entydig bild. Människor som är aktiva på nätet och i sociala medier har också ett mer aktivt liv offline än andra människor. De träffar fler personer i den fysiska verkligheten och de har en större bekantskapskrets. Det hänger såklart ihop med att det är förmågan att vara social som är grejen, inte var du är det någonstans.

En annan aspekt av nätrelationerna är det som en kvinna i femtioårsåldern ger uttryck för i Aftonbladets kommentarsfält:

Jag välkomnar den värld som cyberspace förmedlar. Som delvis funktionshindrad är det ett alternativ när verkligheten är begränsad o svårnådd. Jag har över 500 vänner på mitt facebook konto o har faktiskt månat mig om dem. Chattat med de flesta, skrivit Hej o haft mail-kontakt. De existerar i min reella verklighet också. Jag ser mer cyberspace o sociala medier som ypperliga tillgångar. Jag är tacksam de ryms i min dataskärm. Mitt hem är för litet att ta in sååå många samtidigt. Jag är 50+ o ääääälskar ny teknik.

Kan vi gå vidare nu? Tack.

Relaterade inlägg:

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

9 svar på ”Det tål att upprepas”

  1. Jag känner väldigt få som säger INTERNET ÄR BÄTTRE ÄN KÖTTET, utan det handlar snarare om komplettering, eller att man inte hinner träffa alla men kan prata med dem lite då och då vilket är bättre än ingenting.

  2. Borde inte Aftonbladet visat Elisabeth Höglund lite respekt genom att stänga kommentarsfältet till artikeln och ange hennes mobilnummer istället? Det är ju så mycket trevligare att PRATA med varandra!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: