Lärare och elever i sociala medier

"På Facebook har jag bara elever som har tagit studenten. Dock har jag skapat en fanpage åt IT-ämnen på Bromma Gymnasium vilket gör att de kan ställa frågor där. Då känner jag att jag är närvarande där eleverna finns, men jag behöver inte rota i deras privatliv och de behöver inte rota i mitt."

Den här veckan bloggar Marcus Weiderstål på Internetworlds Loggenbloggen. Han är lärare i IT-ämnen på Bromma Gymnasium och i det senaste inlägget skriver han bland annat om hur han undervisar i etik i sociala medier för gymnasieleverna. Mycket intressant läsning. Gå dit. Gör det nu.

Det känns väldigt befriande att läsa om människor som gör och inte bara pratar, och dessutom i något så viktigt som skolan.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: