Bison Trackback 2009: Olle Lidbom

"Det alla kommer prata om och i framtiden referera till är lågkonjunkturen"

Olle-lidbom
Jag frågar några bra människor om deras upplevelse av 2009. Vad var viktigast och vad kommer vi att minnas även i framtiden? Olle Lidbom är skribent och mediekonsult i egna bolaget Glypting. Han skriver åt bland annat Café, Dagens Industri och Expressen Kultur och har bloggat om medier på Vassa Eggen sedan 2004.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som folk kommer att minnas även i framtiden?
Facebooks, SVT Plays och Spotifys mainstreamifiering i all ära, men det alla kommer prata om och i framtiden referera till är lågkonjunkturen. Annonsomsättningen kraschlandade. Det drabbade alla medieslag, alla individer på alla nivåer och i en ännu oöverskådlig omfattning.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?
Jag fick en dotter. Tronföljden är säkrad!

Hur skulle du beskriva utvecklingen just nu?
Kreativ förstörelse.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: