Mediehus 2.0 – ett kollektiv med koll

Micke Zackrisson på Veckans Affärer tar i från tårna när han bashar allt ifrån Stampen till DN:s Johannes Åman samt Financial Times chefredaktör. Men han gör det bra, strukturerat och dessutom med konkreta idéer kring framtiden (något som ofta fattas bland de som slentrian-dissar traditionella medier). Läs.

"Inom kort kommer någon samla ihop ett begåvat team av tekniker,
journalister, bloggare, frivilliga och icke-frivilliga, och på ett
smartare sätt bygga ett helt nytt mediehus.
Det händer på papper för femton år sedan, det finns ingen anledning att tro att det inte skulle kunna ske online."

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

2 svar på ”Mediehus 2.0 – ett kollektiv med koll”

  1. Du verkar vara en kompetent person att svara på denna fråga, Vilken utbildning krävs det för att vara informationsdirektör? Och vad gör en sådan?

  2. Vet inte om jag är rätt person, men min gissning är att man kan ha en relativt blandad bakgrund för den typen av jobb. En informationsdirektör eller informationschef brukar nog oftast ha en kommunikationsutbildning i botten (t.ex. medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik), ofta med några extra nisch- eller ledarkskapsutbildningar i bagaget, samt erfarenhet från att ha jobbat som informatör, kommunikatör, pr-konsult eller journalist.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: