Nu kommer Microsofts Google Sky-utmanare

Eclipse
Google fick mycket uppmärksamhet när de lanserade Google Sky – tjänsten som fungerar som Google Earth, fast uppåt. Nu ryktas det att Microsoft kommer lansera en programvara kallad World Wide Telescope, som enligt Techcrunch ska ha ett mycket bättre gränssnitt än Google Sky och dessutom vara fulltankad med djup och omfattande data från både Hubble-teleskopet och ett gäng markbundna teleskop världen över. Lanseringen ska enligt Techcrunch ske under TED-konferensen i Monterey den 27 februari. Den som blev impad av Microsofts Photosynth ska definitivt hålla utkik. Enligt uppgift ska en del teknik därifrån finnas med i den nya teleskoptjänsten.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: