Guruji – Googles konkurrent i Indien

Lisa Bjerre var tidigare featureredaktör på Computer Sweden och har även jobbat på Internetworld. Nu är hon stationerad i Bangalore och rapporterar från den indiska IT-världen på bloggen Outsourcad. I ett färskt inlägg skriver hon om Guruji som agerar på den växande sökmarknaden i Indien. Sequoia Capital är med och investerar vilket automatiskt skapar intresse för bolaget. Nu hoppas de bli Indiens Google.

"Grundarna av Guruji har pluggat och jobbat i USA och konstaterade för
två år sen att den sökmarknad som vuxit fram i USA även kommer att
uppstå i Indien, när internetpenetrationen ökar. De fick riskkapital
från tunga amerikanska Sequoia Capital (som även
var tidigt med på Google-tåget), flyttade hem till Indien och har i dag
40 anställda.  Målet är att bli större än Google på den lokala indiska
miljardmarknaden." Läs mer.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: