Bisonblog

Samhälle, internet, media

Gå i RSS-skola med Bisonfredrik

Rss_spegel
När jag träffar människor utanför den närmaste webb-bubblan så är det förvånansvärt många som inte förstått fördelarna med att använda RSS-läsare. Jag tror att tidningen Macworld tänkte likadant när de bad mig göra en guideartikel för alla de som inte kommit igång med tekniken ännu. Personligen skulle jag inte klara mig en dag på nätet utan mina RSS-flöden. Förutom att jag kan hålla koll på långt fler sajter och bloggar än jag kunnat utan tekniken så använder jag också min läsare till att bevaka olika sökord och sökresultat. Till exempel ser jag direkt om någon kommenterat mina bilder på flickr eller skrivit om bisonblog någonstans på nätet. Det går busenkelt att lägga upp bevakningar på olika sökord via Technorati eller Knuff också. RSS kan  förstås även användas till att göra länk- och innehållslistor som speglar information från andra sajter.

Läs RSS-skolan: Revolutionera ditt surfande med RSS hos Macworld.

Relaterade inlägg:

 • Inga relaterade inlägg

Föregående

Därför är Facebook på dekis om ett år

Nästa

Att ge och ta

6 kommentarer

 1. precis! och vi var lika förvånade som du när vi märkte att många av våra vänner inte använde RSS-läsare och framförallt tjejkompisar – så vi utvecklade bloggkoll tillsammans med några bloggintresserade vänner. Vi tror att vi har lyckats få fram en enkel och snygg rss-läsare nu, som förhoppningsvis får fler personer börjar använda sig av tekniken.
  Tack för ett bra inlägg!

 2. Bra inlägg! Fram för fler RSS läsare och fler RSS.
  Jag brukar personligen maila shoppar och favoritsajter och be dem lägga upp nyheter som RSS’er
  Bjussar på mina Feeds här:
  http://www.ronnestam.com/2008/01/11/varsagod-here-are-my-netvibes-feeds/
  Kolla också kommentarerna som länkar till Antons feeds.
  Fredrik, kan du inte haka på trenden och lägga ut dina feeds?

 3. Härligt att texter för RSS. Tycker fortfarande år 2007 att det är svårt att nå fram till folk om poängen med RSS. De som börjar använda det verkar även oroväckande ofta sluta efter ett tag.
  *skamlös marknadsföring* För vidare läsning om RSS på vår blogg: http://text100sthlm.typepad.com/blog/rss/index.html

 4. RSS – det enklaste, effektivaste sättet att nyhets- och omvärldsbevaka. OCH ett effektivt medel att kommunicera. Glöm inte RSS kan fungera båda vägarna.

 5. Hi,
  I work at Sony Ericsson they are mobbing me hard and destroying my life. Please help in some way.

 6. eff

  Kan nämnas att NetNewsWire är gratis fr.o.m. 9 Januari i år.
  Greg Reinacker skrev om det på sin blogg[*]. Frågan är bara om insamlingen av ”attention data” är avstängd efter installation eller om den måste stängas av (vilket ska gå enligt en kommentar från Reinacker själv). Visserligen knaprar ju Google Reader säkert betydligt mer användardata ända sen dag 1, men det är ändå värt att notera för NNW.
  * http://www.rassoc.com/gregr/weblog/2008/01/09/newsgators-rss-clients-are-now-free/

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén