Google inte nykär i bloggarna längre

Google har sänkt värderingen av bloggar i sitt index samtidigt som tidningssajterna börjat jobba mer aktivt med sökmotoranpassade aktiviteter. Det tror Urban Lindstedt är orsaken till att han hittar fler tidningssajter i topp när han söker på Google jämfört med för ett år sedan. Hösten 2006 var blogginlägg vanligt förekommande på topp tio när man sökte på nyhetsrelaterade ämnen. Nu är bilden en annan. Men tidningarna kan fortfarande jobba mer med sökoptimering enligt Urban Lindstedt.

"Eftersom dagstidningar har det innehåll som Google så hett eftertraktar
borde de kunna öka andelen av trafik från sökmotorer utan några större
förändringar – det handlar mer om att förstå att även gamla nyheter har
ett värde i Google-land." Läs inlägget.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

Ett svar på ”Google inte nykär i bloggarna längre”

  1. En sanning med modifikation. Det är en naturlig utveckling där fler bloggar gör att kraften tunnas ur (vi är inte längre en enda stor familj som länkar till varandra) och där bloggarna faktiskt har blivit som den långa svansen mot media.
    Twingly har garanterat gjort sitt, kan jag också påpeka.
    Nog är bloggar starka i Google. Inget snack om saken. Det finns en anledning till att SEO-specialisterna hyllar bloggarna.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: