Photosynth – bildernas svar på hypertext

Nu flickor och pojkar. Nu ska ni få se något tufft. Jag pratar förstås om Microsoft Photosynth, nördigt beskrivet av arkitekten själv
Blaise Aguera y Arcas i klippet nedan. Genom att använda bilder från t.ex. Flickr kan Photosynth skapa 3d-upplevelser av olika platser och föremål genom att analysera och använda hundratals uppladdade bilder. Vi pratar avancerad bildigenkänning och mappning. Se filmen så fattar du. [Tipstack: Magnus Höij]. Läs mer och testa Photosynth här.

Ping. Andra bloggar om: , , , , , ,

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

4 svar på ”Photosynth – bildernas svar på hypertext”

  1. Det är så häftigt att jag nästan kissar på mig.
    Sen är ju ZUI:s nästa fluga. Inte alls förvånande att Microsoft förvärvat Seadragon. Flytet i övergångarna och hanterandet av extremt höga upplösningar var fantastiskt mjukt.
    Sen om alla kunde få tummen ur och basera alla GUIs på vektorgrafik i stället för pixelgrafik blidde jag glad. Så fort nån föreslår användande av en bitmap bör personen steglas.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: