En fysisk mash-up

Lego
Det finns en utmaning i att överföra filosofin kring fysiska produkter från butikshyllorna till webben. Lego har satsat hårt på att både bygga varumärke och sälja legobitar på Lego.com – en av världens mest besöka e-handelssajter. Jag intervjuade Legos onlinechef Peter Hobolt Jensen som gav sin bild av varför Lego.com är så framgångsrik. Artikeln kommer i nästa nummer av Internetworld men du kan redan nu läsa den på webben.

"En mash-up i fysisk form. Så kan produkterna från en av världens största leksakstillverkare beskrivas. Med 10 miljoner besökare i månaden har Lego.com en särställning på webben. Besöksmässigt tävlar den med riktigt stora mediesajter, och konkurrenterna finns inte inom synhåll." Hela artikeln >>

Ping. Andra bloggar om: , , ,

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: