Bisonblog

Samhälle, internet, media

Spegelbildslogotypen har slagit igenom

Det senaste året har fenomenet att låta en logotype eller produkt bokstavligt talat spegla sig i glansen blivit allt vanligare. Vem startade trenden och varför har det blivit så populärt med speglingar? Några exempel från svenska sajter (klicka på bilden för större version):

Mirror_logos

Bilderna kommer från bloggen Reklamfeber, webbyrån Starring, nätverket Shortcuts medlemsbrev, forumet 99mac, webbyrån Infogate, SonyEricssons sajt och IDG-tidningen iPlay. Jag är övertygad om att det finns många fler exempel. Jag tycker jag stöter på "spegelbilder" hela tiden.

Uppdaterad:
Hans tipsar i en kommentar nedan om att du nu kan du göra din egen Web 2.0-logga på Web 2.0 Stylr. Med spegelbild och allt.
Bisonblog 

Ping. Andra bloggar om: , , , , ,

Relaterade inlägg:

 • Inga relaterade inlägg

Föregående

Wal-Mart startar Edelmanblogg

Nästa

Clearification-klipp med Dimitri Martin

7 kommentarer

 1. Allt är Apples fel, den effekten finns ju i varenda program de gör – och jag använder den hela tiden (framför allt i bilder på mig själv 😉

 2. Hela webb 2.0 konceptet är ju fyllt av konceptregler när det gäller design. Det finns en fara i att styra in utvecklingen i ett koncept som man gör i webb 2.0.
  Det blir väldigt enkelspårigt. Jag tror att just det är anledningen till att mycket blir likadant. När man vill bli sammankopplad med ett koncept så använder man sig av en typ av design och begränsar sig i konceptet.

 3. Intressant att se så många exempel. Det blir knappast mer ”middle-of-the-road” än så här just nu. Man kan till och med skapa sin egen spegellogga här:
  http://web2.0stylr.com/stylr.aspx

 4. Jo, jag har ju sett speglarna rätt mycket på min Mac men jag tänkte att det kanske fanns en tidigare förebild. Jag minns också att jag läste ett blogginlägg om den typiska Web 2.0-designen med runda former osv. Ska försöka luska reda på var det var nånstans.

 5. Vi postade samtidigt. Komiskt med Web 2.0 Stylr! Var tvungen att komplettera mitt inlägg. 🙂

 6. Fredrik: Här har du en guide för den som vill designa en site i Webb 2.0 anda.
  http://www.webdesignfromscratch.com/web-2.0-design-style-guide.cfm

 7. Är ganska så säker på att det var Apple som gav uppskov till speglade logotyper i och med kampanjerna kring iPod & iMac (kolla http://www.apple.com/hardware/gallery)
  en tanke iaf…

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén