Bisonblog

Samhälle, internet, media

Hur många Youtube-kopior finns det plats för?

Johans blogg-blogg läser jag om Passagens nya videosajt (naturligtvis i betaversion) kallad Flimmr.se. Hur många Youtubeinspirerade tjänster finns det plats för? FejmTV och Bubblare är bara några i raden av surfare på Youtube-vågen (febersajterna en annan). Självklart vill många vara med och dela på uppmärksamheten när man redan sett att det fungerar på annat håll. Men precis som med gratistidningarna så kommer uthållighet, innehåll och form tillsammans med en schysst affärsmodell avgöra vilka som överlever. Och innehållet, det står vi för.

Flimmrbeta_2


Ping
. Andra bloggar om: , ,

Relaterade inlägg:

 • Inga relaterade inlägg

Föregående

Clearification-klipp med Dimitri Martin

Nästa

Smart om Web 2.0

8 kommentarer

 1. Minst en till. Vi startade Wetube.se för ungefär tre veckor sedan och den rullar redan på ok. Och det kommer mera från oss snart 😉

 2. Appropå Wetube.se

  Sg precis borta hos Johans blogg-blogg att Passagen startat Flimmr.se.Bisonblog sammanfattar nog hela youtubehysterin bra, fr hur mnga best-of-youtube behvs egentligen? Barahttp://www.wetube.se sklart!

 3. Flimmr ser mest ut att vara en blogg som återpostar YouTube-klipp.

 4. Peter: Det är inte helt sant. Det finns ju klipp även från bubblare.se och vår systersajt klipps.no =)
  Sedan är det så att YouTube och Google Video kostar på mer bandbredd och därigenom har bättre bildkvalitet än t.ex. bubblare.se. Givet samma klipp på Bubblare och YouTube där den senare har betydligt bättre kvalitet är inte valet så svårt.
  Självklart är planerna större än att bara vara en blogg som återpostar YouTube-klipp (även om det inte är något dåligt i det om man har bra grepp om sin publik, gör bra urval, skriver bra texter, har tydlig navigering, har en utformning som inte är överöst med annonser, … osv.) men något ska vi ha kvar att göra efter jul också.

 5. N|.

  Problemet är inte hur många det får plats – problemet är hur många som överlever. Och jag är ganska säker på att det knappast finns plats för fler än en svensk variant när det gäller att kunna kapitalisera den. Sen finns säkert andra som kommer att finnas kvar men det är fortfarande så att antingen är man först eller så är man bäst. Och det är bara två som får plats i en boxningsring.

 6. En tia på att allas beta-versioner inte kommer skilja sig avsevärt från final. Eller alfa heller för den delen.

 7. Kika på Videoboom.se, där kan tjäna pengar på sina klipp.

 8. kolla denna sidan,, e grym, har bra material, kan nog bli nåt, kör iof i beta men endå.
  http://www.swedenonline.tv
  Pelle

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén