Yttrandefrihet och respekt är temat i det första bloggplocket

Nu har historiens första bloggplock publicerats. Temat är Yttrandefrihet och respekt och de citerade bloggarna kan vara minst lika intressanta att utforska som Agent25:s lista över Bästa bloggare 2006. Läs mer om bakgrunden till blockplock och försöket att skapa svenska "blog carnivals" i mitt tidigare inlägg.

Bloggar som omnämns i det första mycket läsvärda bloggplocket:
Bisonblog (ang. mitt inlägg om Arla Foods vädjan i arabiska tidningar.)
Blind Höna
Copyriot
Dexion Debatt
Dick Erixon
Ersättliga reflektioner
Fotolasse
Frihetspropaganda
Förvetet
Ge oss ett val
Hakke
Infontology
Ingermarsblogg
Johan Norberg
Kulturbloggen
Leiph Berggren
Med fingrarna i ekorrhjulet
Mr.Brown
NEO:s blogg
Ninja Economist
Notiser från en ö
När jag ändå har ordet
Ordet
Political Junkie
PromeMorian
Röda Raketer
Sigge Eklund
Som om livet är enkelt
Spookhead
Suburbia
Trettinånting

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

3 svar på ”Yttrandefrihet och respekt är temat i det första bloggplocket”

  1. Det är intressant att se hur det har skapats ett a-lag och ett b-lag i bloggosfären. För ett, 1,5 år sedan var alla med i a-laget. Nu kan man utan tvekan se att det finns en bloggelit och b-bloggar.
    Eller hur?

  2. Ja, det är ganska tydligt. Men jag skulle vilja säga att det även finns c- och kanske d-nivåer också. Alla dessa listor är dessutom väldigt navelskådande och säger kanske inte så mycket för den som inte följer med i bloggsfären, och det är ytterligare en förändring värd att notera; det finns de som metabloggar, pingar och använder trackbacks och sen finns det de som bara bloggar. 🙂

  3. Bloggplock

    Bengt O har startat en svensk blogcarnival (nej, jag är inte med): Bloggplock » Yttrandefrihet och respekt – ett första bloggplock. Spännande att se hur det hela kan utveckla sig. (via Suburbia och bisonblog)

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: