Hans Kullin förklarar varför Aftonbladet köpt fel bloggportal

Aftonbladet har köpt bloggportalen bloggtoppen.se bloggportalen.se av författaren Sigge Eklund för en okänd summa. En mycket intressant utveckling men också förvånande, i alla fall om Hans Kullin får tycka till om saken, vilket han gör idag i ett öppet brev till Expressens webbchef Bosse Andersson. Enligt honom är Bloggportalen.se den sista av de svenska bloggportalerna som en investerare bör intressera sig för.

"A library of blogs is just not that interesting, and here’s why – the blogosphere isn’t really about blogs, it is about the content in blogs. And Bloggportalen is not about blog content."

[..]

Expressen should buy Nyligen, Intressant and Knuff and hire Johan Larsson for an embarrassingly high salary. Around these different portals I’m sure Expressen could build some really nice features that Aftonbladet would envy."
Läs hela inlägget>>

Jag använder mig av alla ovan nämnda portaler. Bloggtoppen Bloggportalen är dock den jag besöker minst. Jag får heller inte speciellt många besök därifrån, till skillnad mot intressant.se, nyligen.se och knuff.se som genererar en avsevärd mängd trafik och framförallt människor som kommenterar mina inlägg. Gränssnitten på dessa tjänster är dessutom riktigt smarta. Bloggportalen är en katalog att jämföra med Johans portaler som mer påminner om nätverk med sjudande aktivitet.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

3 svar på ”Hans Kullin förklarar varför Aftonbladet köpt fel bloggportal”

  1. Bloggtoppen är en snygg och rolig idé som Sigge byggde. Sen att lite mer teknisk kunskap hade gjort den mer användbar är en annan sak. Vad jag har hört håller de på och i princip skapar en väldigt enkel community där användare själv ska kunna bestämma vad som ska stå om den. Alltså kommer den tekniska biten att fungera bättre. Helt klart får jag också ut mer av Intressant/nyligen/knuff men det är kul att det har byggts en ploggportal som inte enbart inriktar sig på idén med pingning..

  2. Ni båda har skrivit Bloggtoppen när ni egentligen menar Bloggportalen.
    Bloggtoppen(.se) är bara en snabb installation av ett gratisprogram för topplistor.
    Bloggportalen(.se) är bara en samling handskrivna htmlsidor.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: