Pojkar pratar onlineidentitet

Apropå onlinetillvaro, communities och virtuella ekonomier så som Project Entropia (som jag skrev om i dec -04) så handlar det senaste avsnittet av podcasten Utbyggarna om "virtuella världar, massiva onlinespel och communities. Identitet, köp och försäljning av spelkaraktärer och kopplingen till den fysiska världen är några diskussionsämnen som dyker upp."

"Vem är mitt riktiga jag när jag spenderar mer tid online än vad jag gör med andra människor på jobbet, i skolan, i verkligheten? Vem är jag?"

Kal Ström uppmärksammar en alltmer aktuell frågeställning. Kal utgör tillsammans med Erik Stattin och Henrik Torstensson gänget bakom Utbyggarna. Som oftast med podcasting så är tempot och strukturen på sändningen inte direkt P3-anpassad. Om man är intresserad av ämnesområdet så är det dock helt klart hörvärt och ljudkvalitén tillräckligt bra (sändningen sker via Skype).

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

Ett svar på ”Pojkar pratar onlineidentitet”

  1. Podcast som svar till Utbyggarna

    Utbyggarna har samtalat om virtuella världar och multiplayer online spel. Jag har en massa erfarenhet när det kommer till det och vill dela med mig av en del viktiga insikter så jag spelade in en egen podcast om ämnet. Den är litet kortare, men minst l…

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: