Google med och utan censur

Jacob Wallenberg tror att Google’s censurvänliga inträde i Kina gynnar ett öppnare samhällsklimat på längre sikt. Genom en etablering i landet kommer ett ökat tryck att sättas på regimen när det gäller yttrandefrihet och censurlagar. Det berättade han för Peter Wolodarski i en intervju i samband med World Economic Forum i Davos (TV8).

En sökning på ordet "tiananmen" i den censurerade Googlemotorn ser ut så här (obs att min dator inte visade kinesiska tecken när jag gjorde skärmdumpen):

Google_censored_1

Samma sökning med Google utan censur visar ett lite annorlunda träffresultat:

Google_uncensored_1 

Mer om Google’s kinaetablering:
IDG
Det progressiva USA
[länktips, bildsök: Buzz]

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

2 svar på ”Google med och utan censur”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: