Bisonblog

Samhälle, internet, media

Tunnelbanereflektion 2: PUB

Jag gissar att det är det här som brukar kallas målgruppsanpassning…
Annonser från PUB på T-centralen i Stockholm, 2005-12-14.

Pub_tbanan

Relaterade inlägg:

 • Inga relaterade inlägg

Föregående

Tunnelbanereflektion 1 – Birka Cruises

Nästa

När PriceRitePhoto fick smaka på bloggmakt

6 kommentarer

 1. Anna

  Påminner mig om ett inslag igår i teveprogrammet Sverige på ettan (eller tvåan, jaja sak samma) där författare, forskare och barn pratade på temat pojkar/flickor i barnböcker. Varför skrivs det fler barnböcker om pojkar, och varför får pojkarna vara modiga och flickorna mest fåniga – fortfarande? Alla tror ju att det inte är så längre. Men.. Jo. Mmm. Tål att tänkas på.
  Anna

 2. Tja, snubben måste ju ut och fixa ved till brasan eftersom hon är så lättklädd 😉
  Bra observation. Det omvända hade ju aldrig hänt, eller hur?

 3. >Anna
  Flickorna vill få riddaren. Pojkarna vill bli riddaren. Dom borde vilja vara Arwen typ… Det faktum att nästan all personal i barnomsorgen utgörs av kvinnor tror jag inte direkt skapar förutsättningar för en nyordning i barnuppfostran heller. Tillsammans med ”man-är-väl-feminist-såklart-bostadsrätt-i-förorten-föräldrar” är det under om barnen inte tar över riddaridealen med allt vad det innebär. (Ja, jag är löjligt fördomsfull, jag vet)
  >Hans
  Jag funderade på om jag sett det omvända någonstans men kan inte komma på något tillfälle. Däremot så brukar man väl ibland försöka rättfärdiga den avklädda kvinnokroppens USP-egenskaper genom att även slänga in en manlig avklädd dito. Och då blir det PK på en gång. Eller inte.

 4. Underkläder till kärestan? Är inte det lite av en dubbelklapp; både blir glada oavsett vem som köper?

 5. Kan vara så att de bara vill sälja kläderna som de har på sig och inte alls tänker på den tuffa mannen och den oskyldiga kvinnan,
  Det man ser är inte alltid som det ser ut att vara.

 6. Jonas, fundera en stund på varför du skrev ”den tuffa mannen” och ”den oskyldiga kvinnan”. Det är egenskaper som varken framgår i annonserna eller i mitt inlägg, men som du tillskrivit personerna på bilden. Klura en stund på varför.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén