Den största varumärkesvärlden

I december skrev jag om varumärkesvärldar och hade förstås iPod och mina iakttagelser från tunnelbanan som belysande exempel. Så här i efterhand tycks det allt annat än slumpmässigt. Media Culpa rapporterar om succén för iPod som enligt den norska tidningen Propaganda slår ut både Mc Donald´s och Nokia när det gäller förekomst i media under 2004. Även bloggare skriver om iPod. Den klår både Coca-Cola och Microsoft när det gäller uppmärksamhet i bloggsfären enligt BlogPulse (också via Media Culpa). Apple har insett styrkan i ett av sina varumärken och tanken är antagligen att den som en gång prövat gränssnittet på en iPod och fått en försmak av Mac-pedagogiken blir lite positivare till de övriga Mac-produkterna. iPod är helt enkelt en bra mp3-spelare och en utmärkt ingångsprodukt till Mac-världen.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: