Fejkad Pepsiblog

B.L. Ochman på whatsnextblog.com upplyser oss om problemet med fejkade bloggar, skapade för att skapa buzz kring ett varumärke. Den här gången är det Pepsi som hamnat i blåsväder för bloggen That Pepsi Girl. Bloggen sägs vara en hyllningsblog till "tjejen i pepsireklamen" från en kille som heter Justin – "a guy who is in love with that Pepsi girl". Bloggen har avfärdats som falsk  och det visar hur farligt det är när ett företag underskattar både sin målgrupp och den marknadsföringskanal som används. Den här gången krävdes inga ryktesterrorister för att misslyckas med varumärkespositioneringen.

B.L.Ochman är marknadsstrateg och journalist samt har skrivit boken What could your company do with a blog?

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: