Allt jag någonsin velat veta om PR (men inte vågat fråga)

Ben Silverman, tidigare ekonomijournalist på The New York Post har gått från journalistikens arena till PR-branschen. I en tidigare artikel beskriver han på ett humoristiskt sätt Everything You Ever Wanted To Know About The Media (But Were Afraid To Ask) – en redogörelse för tankarna som rör sig i huvudet på en journalist vid kontakt med PR-människor. Nu har Ben bytt sida och representerar själv PR-sidan av ankdammen. Självklart replikerar han sin tidigare artikel med en ny något sarkastisk presentation av Everything I Ever Wanted To Know About PR (But Was Afraid To Ask) över ett halvår senare på bloggen PR Fuel. Några av punkterna:

– Leave my co-workers with the impression that PR is very difficult to get, so that when we get a blog link, it’s cause for celebration.
– I know more about this subject than the person writing the story. Maybe I should just write it for them and they can stick their name on it.
– Sending the same exact pitch to 100 journalists does actually work.

Det är intressant att se hur den något ömsesidiga hatkärleken mellan journalister och PR-personer tar sig uttryck i Silvermans betraktelser. Det är förstås ett givande och tagande från båda sidor som får svårt att klara sig utan varandra. Att tänka sig den offentliga nyhetsagendan utan påverkan från PR- och marknadsföringsaktiviteter är på gränsen till omöjligt även om det skulle vara ett spännande scenario.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: