Wayne´s Coffee hjärtar DN

Apropå att bygga starka varumärken läser jag på Dagens Media att Wayne´s Coffee köpt in 750 DN-prenumerationer för att kunna erbjuda sina kunder en gratis morgontidning. Ett smart avtal mellan DN och Wayne´s tänker man raskt, men det visar sig att Wayne´s betalar fullpris för sina tidningar och inte har något särskilt avtal med just DN. Varumärket Dagens Nyheter visar sig alltså så starkt att man på Wayne´s bedömer det som en konkurrensfördel att erbjuda morgontidningen till sina kunder. På frågan om varför Wayne´s väljer just DN till sina caféer säger marknadschef Per Granqvist:
"- Vi tycker den har en tydligare kvalitetsprofil än SvD och den är större i hela riket"

Bara att placera i skrytarkivet för Maria Rosengren och Bengt Falkkloo, marknadsdirektör respektive PR-ansvarig på Dagens Nyheter.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: