Advokat/PR-byrå?

Tidningen Legally yours berättar hur den brittiska advokatbyrån Bircham Dyson Bell nyligen fått ett uppdrag som PR-konsulter. Företaget Merseytravel utlyste en pitch och BDB lyckades kamma hem uppdraget i konkurrens med etablerade PR-byråer. På klientsidan har man börjat inse att rättsliga processer också kan vara PR-mässigt viktiga. När uppstickare som spelföretaget Unibet stämmer svenska staten ger det samtidigt stor uppmärksamhet i media.

Rättsliga processer har blivit ett allt vanligare PR-verktyg för företag och andra intressegrupper. Allt tyder på att utvecklingen kommer att fortsätta.
– Att använda processer som kommunikation blir vanligare. Många vänder sig till EG-domstolen som ett sätt att få publicitet, säger lobbyisten Martin Borgs. (läs hela artikeln).

Att kunna hantera PR-frågorna kring ett rättsligt ärende är betydelsefullt. Se bara på turerna kring Skandiaaffären eller Knutbymålet. Ofta anlitar klienten PR-konsulter i samband med ett känsligt ärende. Det handlar ofta om att begränsa skadorna av ett nederlag eller utnyttja situationen till att stärka det egna varumärket. De juridiska ombudens roll tangerar PR-konsultens i det att båda får som uppgift att framställa klienten på det mest fördelaktiga sättet som möjligt.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Publicerat av Fredrik Wass

På Bisonblog skriver jag om hur internet förändrar samhället, medielandskapet, politiken och människorna. Jag berör också kommersiella aspekter som till exempel startups, marknadsföring och kommunikation i sociala medier.

%d bloggare gillar detta: