Jag är ny programledare för Tidskriftspodden

Det känns kul att vara tillbaka i poddvärlden igen efter ett fyra år långt uppehåll från Maktministeriet.

Johan Kellman Larsson har startat, drivit och byggt upp Sveriges Tidskrifters podcast Tidskriftspodden som hade premiär våren 2016. Sedan årsskiftet har dock Johan gått vidare till en tjänst som redaktör på tidningen Café och jag har tagit över som ansvarig och programledare för podden.

Det känns kul att vara tillbaka i poddvärlden igen efter ett fyra år långt uppehåll från Maktministeriet – som jag Julia Skott och Josefine Hådell drev tillsammans under 2,5 år och cirka 50 avsnitt. Det är också lyxigt att kunna bygga vidare på det fina jobb som Johan Kellman Larsson gjort med podden.

Gäst i Tidskriftspoddens säsongstart är Brit Stakston som verkligen inte kräver någon presentation för den som läst Bisonblog genom åren. Vad du kanske inte vet är att Brit även sitter i styrelsen för Sveriges Tidskrifter och är vd för Blankspot.

Tidskriftspodden Brit Stakston

Här är några smakbitar ur avsnittet med Brit Stakston:

✔️ Därför är läsarna den mest underskattade resursen i det journalistiska arbetet
✔️ Så ska Blankspot bevaka valårets blinda fläckar – i Nils Holgerssons fotspår
✔️ Om nätet som mötesplats: ”Vi har nästan alla blivit nättroll i det offentliga samtalet online”
✔️ Om #metoo-bevakningen: ”Vi behöver tänka flera varv till”
✔️ ”I internetkretsar är diskussionerna otroligt historielösa – som att vi bara blivit förändringsbenägna genom internet”
✔️ Om betalväggar: ”Det är bekymmersamt att du stoppas från det bra innehållet men hittar de galna konspirationsteorierna så mycket lättare”

Bland tidigare gäster i podden märks till exempel Amelia Adamo, Johan Såthe, Camilla Björkman, Irena Pozar, Margret Atladottir, Thomas Arnroth, Robert Brännström och Helle Klein.

Lyssna direkt här ovanför, eller prenumerera på Tidskriftspodden i din poddapp. Kom gärna med feedback på vad som kan göras bättre, eller vilka gäster du skulle vilja se i podden.