Kom och fika på mitt nya jobb

Imorgon (22 augusti) börjar jag nytt jobb som omvärldsbevakare på Sveriges Tidskrifter. På pappret kanske du inte tycker det låter så upphetsande, men för mig är det ett drömjobb. Min roll är ny och jag är ensam på min post. Det betyder att jag gärna tar hjälp av dig och andra för att få input och synpunkter kring utvecklingen i mediebranschen i allmänhet och tidskriftsbranschen i synnerhet.

Var finns goda exempel? Nya trender? Lösningar från andra branscher? Nya affärsmodeller eller mätmetoder? Mitt jobb blir att hålla koll på och sammanfatta utvecklingen.

Vill du ta en lunch eller fika i höst och prata medieutveckling? Jag bjuder. Hör av dig till mig i valfri form (kontaktuppgifter finns här till höger på bloggen).

Här är några av mina arbetsuppgifter:

  • Kartlägga och förmedla utvecklingen i branschen – hos läsarna och i affärsmodellerna – och skapa innovativa och intressanta sätt att förmedla denna utveckling i relevanta forum.
  • Definiera och driva branschgemensamma idéer och projekt
  • Attrahera och rekrytera nya digitala medlemmar till Sveriges Tidskrifter. Initiera aktiviteter som skapar medlemsnytta för dessa medlemmar.
  • Kombinera medlemmarnas kompetens kring branschutveckling och läsarbeteenden med framåtblickande analys som beskriver utvecklingen, samt bistå medlemmarna i deras fortsatta utveckling.
  • Samla och sprida kunskap om Media Tech samt vara branschens naturliga representant i olika framtidsforum.
  • Delta på flera nationella och internationella event och seminariedagar. Sprida kunskapen vidare till Sveriges Tidskrifters medlemmar.