Superkommunikatörer, Carl Bildt-piskande och bloggförnyelse

Dags att tipsa om veckans inlägg på min andra blogg hos Resumé. Jag har lyft ut ett kort citat ur respektive inlägg, men rekommenderar dig verkligen att läsa resten av inläggen för att få hela kontexten.

Reklam i det offentliga rummet
”Ja, det är anekdotisk bevisföring. Det kan till och med vara photoshoppat. Dessutom är temperaturen i bilderna olika, men det går ju att räkna antalet skyltar åtminstone. Nostalgikern tycker förstås att 60-talsskyltar i neon är vackrare än nutidens dito, men det är kanske mer sign of the times än en universell sanning.”

Lista: Så blir du en superkommunikatör
”Lär dig sjunga bättre än Rihanna, skapa egna sociala medier-konton med hundratusentals följare där du driver en feminstisk agenda, samtidigt som du skapar innehåll som plockas upp av medier i hela världen.” (Ett av de fem tipsen på listan)

Varför är det bra att piska bloggare, Carl Bildt?
”Lilla drevets något satiriska förslag är att göra ett totalt regelbrott och istället använda ”har du slutat slå din fru?”-metoden fullt ut:
”Varför är det bra att piska bloggare, Carl Bildt?”
Jag rekommenderar dig att lyssna på Lilla drevet som görs av Tankesmedjan-avfällningarna, komikerna och i flera fall serietecknarna Ola Söderholm, Kringlan Svensson, Nanna Johansson och Liv Strömquist.”

Idag läser vi Allbright-rapporten
”Dags att rannsaka sig själva, skifta nätverk eller byta yrke. Om manliga nätverk fortsätter vara viktigare än meritokratiska rekryteringar är bolagen illa ute. Chefslotteriet bland män måste få ett slut. Ägarna, vd:arna och cheferna kan fortsätta sticka huvudena i sanden. Men med resultatet att halva kompetenspoolen går ut genom dörren.” (Ur förordet till rapporten av Amanda Lundeteg.

Tre äldre män förnyar bloggandet
”Jag vet inte hur de andra Resumébloggarna resonerar kring sitt bloggande. För mig är bloggen mitt viktigaste verktyg för att processa tankar, omvärldsbevakning, trender, kontakter och analyser. Min ursprungsblogg Bisonblog.se har givit mig i princip alla uppdrag och jobb jag fått de senaste 10 åren. Det är så jag skapat relationer i och utanför branschen. Det är också bloggen som fått följa med mig oavsett uppdrag, arbetsplats eller situation i livet.”