Att vara uppkopplad kan gynna vårt nedkopplade liv

Blogg100-utmaningen tuffar på, och än så länge har jag och mina kollegor på Intellecta Corporate hållt ställningarna med minst ett inlägg om dagen de första 50 dagarna. Nu har slutspurten startat och vi kämpar med att fylla bloggen med inlägg som skiftar i både längd, och karaktär, men som alla har kommunikationskoppling i någon form.

Häromdagen skrev jag om det ibland felaktiga motsatsförhållandet mellan offline och online, och hur livet i sociala medier mycket väl kan hjälpa till att förhöja även livet utanför gridden. Vi har gjort offline till en ”fetisch”, något exklusivt och avvikande. Läs om du vill.

”Min framtidsspaning är att det frånkopplade livet kommer upphöjas till ett eftersträvansvärt tillstånd. Precis som vår förmåga att träna disciplinerat, äta precis lagom nyttigt och vara allmänt asketiska, blir förmågan att aktivt välja bort de sociala mediernas lockande uppdateringar en uppvisning i självbehärskning och kontroll. Men jag tror att synen på online och offline riskerar att hamna fel. Faktum är att onlinelivet mer än någonsin fått oss att uppskatta det vi förr tog för givet.”