Almedalen retrospektivt

Eftersom jag sedan i torsdags jobbar på mitt sommarvikariat som webbredaktör på SvD.se har jag inte riktigt hunnit komma ikapp med Almedalsrapporteringen här på bloggen. Jag hade tänkt skriva en sammanfattning av mina fyra dagar och tre nätter i Visby förra veckan, men jag tror att det mesta finns med i de tre poddavsnitt av Maktministeriet som jag och Josefine producerade när vi var där (Julia var på hemmaplan och analyserade mediebilden av Almedalen).

Inte nog med att Maktministeriet för första gången någonsin producerade avsnitt ”ute på fältet”, vi hade också med gäster i programmet för första gången. Och vilka gäster sen. Smartingarna Sara Haraldsson, Nina Åkestam och Nicklas Lundblad besökte vår tillfälliga studio på Almegas Bloggplats H12, och om du gillar diskussioner om makt på internet, medielandskapet, jämställdhet, yttrandefrihet, övervakning och framtiden för Google tycker jag definitivt du ska lyssna in oss. Vi avslutade även veckan med ett avsnitt från hemmaplan där vi summerade intrycken.

Avsnitt 35 – Almedalen, SD, mediegröt och teknikfail

Avsnitt 36 – Almedalen och feminismen med Nina Åkestam och Maktsalongen

Avsnitt 37 – Almedalen, Googles makt och vad som händer med sylten

Avsnitt 38 – Almedalen, ett distansförhållande

Sara Haraldsson från Maktsalongen och podden Fan Vad Fittigt gästar studion.
Sara Haraldsson från Maktsalongen och podden Fan Vad Fittigt gästar studion.
Nina Åkestam besöker Maktministeriet
Reklamforskaren och bloggaren Nina Åkestam besöker Maktministeriet

Nicklas Lundblad från Google var med i vårt sista avsnitt på plats i Almedalen.
Nicklas Lundblad från Google var med i vårt sista avsnitt på plats i Almedalen.


Snart går jag in i cellen och blir inlåst utan lyse eller mobil. #SittMedDawit

1 kommentar

Avsnittet med Nicklas Lundblad var fruktansvärt intressant. Härligt att höra att Google inser den position de har och att det medför en hel del ansvar. Och att de samtidigt driver på både myndigheter och andra företag i arbetet med mer transparens.

Och tack för de andra avsnitten också!