Från improvisationsteater till rankingdebatt

Som vanligt när det gäller konferenser i allmänhet och unconferences i synnerhet är det som utspelar sig mellan sessioner och föreläsningar minst lika viktigt, om inte viktigare, än det som sägs i de olika föreläsningslokalerna. Så även på Webcoast. Jag träffade många smartingar och hade intressanta samtal med både nya bekantskaper och välkända ansikten. Som vanligt alltså.

En tydlig känsla när jag analyserade de sessioner som sattes upp på den gemensamma gridden under fredagkvällen var att det fanns ett tydligt ”operativt” fokus. Mindre flum och mera hands on verkade vara devisen. Mobilitet och API:er var två starka trender, men samtidigt fanns plats för till exempel mediekonvergens, gamification i skolvärlden, responsive web design och hur du skriver bättre texter. Även ett litet pass med improvisationsteater med GBGImpro hanns med.

En lite otippad grej var att jag hoppade in i debatten mellan Deeped Niclas Strandh och Brit Stakston i rollen som moderator. Äntligen skulle jag få chansen att ställa twittervärldens all star team mot väggen och samtidigt betrakta deras argumentation för och emot rankingen av inflytande och makt på nätet i form av till exempel Aitellus twitterranking och andra undersökningar. Nåja. Temat var alltså listor och inflytande och nödvändigheten i att använda sig av det. Hur det gick? Resultatet finns dokumenterat av Binero i Bambuser-klippet nedan. Under det ser du några av de bilder jag tog under konferensen.

Gridden fylls på under fredagkvällen
Webcoast 2012

GBGImpro körde ett pass i pausen
GBGImpro på Webcoast 2012

Många diskussioner under lördagkvällen
Webcoast 2012

Diskussioner om responsive web design
Diskussioner om Responsive design med bland andra @jnystromdesign och @annika #webcoast #RWD

”Varför finns det inte ett Runkeeper för lärande”. Gamification i lärandet med Terese Raymond och Christina Löfving.
"Varför finns det inte ett Runkeeper för lärande?" Spelifierat lärande med Terese Raymond och Christina Löfving #webcoast #gamification

1 kommentar